Jadłospis

24.09.18r. Poniedziałek

I ŚNIADANIE:

  • Kasza kukurydziana na mleku (7);
  • Bułka (1) z masłem (7), dżem brzoskwiniowy niskosłodzony;
  • Papryka żółta do gryzienia;

II ŚNIADANIE:

  • Chleb (1) z masłem (7), kiełbasa szynkowa, kiełki;
  • Herbata z aronii;

OBIAD:

  • Zupa (7,9) grysikowa na rosole;
  • Kurczak w sosie warzywnym (7) z makaronem (1,3);
  • Kompot wieloowocowy;

 

             25. 09.18r. Wtorek

I ŚNIADANIE:

  • Chleb jaglany (1),masło (7), Almette jogurtowy (7), natka pietruszki;
  • Mleko (7);

II ŚNIADANIE:

  • Chleb (1) z masłem (7), pasztet zapiekany z żurawiną i rzodkiewką;
  • Herbata rumiankowa;

OBIAD:

  • Zupa (7,9) szpinakowa na mięsie;
  • Ryż zapiekany (7) z jabłkami;
  • Marchewka do gryzienia;
  • Napój o smaku kiwi;

 

                                                                       26.09.18r. Środa

I ŚNIADANIE:

  • Chleb (1) z masłem (7), szynka z indyka gotowana, ogórek zielony;
  • Kawa (1) z mlekiem (7);

II ŚNIADANIE:

  • Mus jabłkowo-dyniowy, wafle ryżowe;
  • Napój cytrynowy;

OBIAD:

  • Zupa selerowa (7,9) na kurczaku;
  • Kotlet mielony, ziemniaki, buraczki;
  • Kompot z aronii i wiśni;

 

                                                                            27.09.18r. Czwartek

I ŚNIADANIE:

  • Lane kluski (1) na mleku (7), chałka drożdżowa (1), miód;
  • Kalarepa do gryzienia;

II ŚNIADANIE:

  • Jogurt owocowy (7) suchary (1), śliwka;
  • Woda z cytryną;

OBIAD:

  • Barszcz (7,9) biały z ziemniakami;
  • Filet smażony w cieście curry (1), kuskus, surówka z marchwi i pora;
  • Sok jabłkowy naturalny;

 

                                                                            28.09.18r. Piątek

I ŚNIADANIE:

  • Bułka pszenna (1) z masłem(7), jajko (3), sałata, pomidor;
  • Kakao (7);

II ŚNIADANIE:

  • Parówka z szynki, ketchup, chleb (1) z masłem (7), winogrona;
  • Herbata z dzikiej róży, winogrona;

OBIAD:

  • Zupa (7,9) kalafiorowa na rosole;
  • Fasolka po bretońsku (7) z bułką (1);
  • Papryka do gryzienia;
  • Napój żurawinowy;

 

W jadłospisie zaznaczono substancje lub produkty, które mogą powodować alergie lub reakcje nietolerancji