Jadłospis

16.10.17r. Poniedziałek

I ŚNIADANIE:

  • Makaron (1,3) na mleku (7);
  • Bułka (1) z masłem (7), powidła brzoskwiniowe bez cukru;
  • Papryka do gryzienia;

II ŚNIADANIE:

  • Chleb(1) z  masłem(7), szynka mistrza kołodzieja, pomidor, szczypior;
  • Herbata z aronii;

OBIAD:

  • Kartoflanka (9) z majerankiem;
  • Kurczak w sosie śmietanowym (7), kasza jęczmienna, surówka wielowarzywna;
  • Kompot z jabłek, wiśni i truskawek;

                                                                  17. 10.17r. Wtorek

I ŚNIADANIE:

  • Pieczywo ciemne (1),masło (7),  kiełbasa krakowska, sałata;
  • Kakao (7);

II ŚNIADANIE:

  • Kisiel cytrynowy do picia;
  • Wafle ryżowe;
  • Banan;

OBIAD:

  • Zupa(7,9) ogórkowa na mięsie;
  • Kluski leniwe (1) z bułką tartą (1);
  • Kalarepa do gryzienia;
  • Sok jabłkowy naturalny;

                                                                         18.10.17r. Środa

I ŚNIADANIE:

  • Chleb(1) z masłem(7)ser żółty wędzony (7), kiełki;
  • Kawa (1) z mlekiem (7);

II ŚNIADANIE:

  • Chleb (1) z masłem (7), polędwica drobiowa, kukurydza;
  • Herbata malinowa;

OBIAD:

  • Zupa(9) grysikowa na rosole;
  • Kotlet schabowy (1) ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej;
  • Kompot z rabarbaru;

                                                                             19.10.17r. Czwartek

I ŚNIADANIE:

  • Płatki orkiszowe (1)  na mleku (7);
  • Chałka drożdżowa (1), z masłem (7), miód;
  • Rzodkiewka do gryzienia;

II ŚNIADANIE:

  • Mus jabłkowo -dyniowy;
  • Chrupki kukurydziane;
  • Napój o smaku owoców leśnych;

OBIAD:

  • Barszcz (7,9) ukraiński;
  • Bryzol z indyka, ryż, brokuł na parze;
  • Sok wiśniowy;

                                                                             20.10.17r. Piątek

I ŚNIADANIE:

  • Bułka pszenna (1) z masłem(7), Almette jogurtowy (7), ogórek zielony;
  • Mleko (7);

II ŚNIADANIE:

  • Pasta z makreli (4) w pomidorach z jajkiem (3) i natką pietruszki;
  • Winogrona;
  • Herbata z cytryną;

OBIAD:

  • Zupa (7,9) kalafiorowa na mięsie;
  • Pampuchy (1) z polewą (7) truskawkową;
  • Papryka żółta do gryzienia;
  • Sok z agrestu i śliwek;

 

W jadłospisie zaznaczono substancje lub produkty, które mogą powodować alergie lub reakcje nietolerancji

 

София Дървен материал цени

София Дъски цена